SOS Therapy

KOKTAJL SVEŽINA

KOKTAJL »SVEŽINA«

50 min

 blagodejni ohlajeni masažni mix, sprostitev, olajšanje 

  za

       BOLEČE

           OTEKLE

                UTRUJENE

                     PEKOČE

                          TEŽKE

                               NEMIRNE

                                    VROČE

                                     NOGE in STOPALA

TOP IZBIRA

NADLOGE, KI JIH USPEŠNO LAJŠAMO TUDI V SOS Therapy

 

Privoščite nogam nekaj zahvalnega, saj Vas vsakodnevno nosijo kamorkoli le želite.

Dovolite, da jim namenimo masažni KOKTAJL SVEŽINA, ki bo blagodejno poskrbel za težke in boleče noge, odpravil oteklost, ohladil in maksimalno osvežil vaša stopala. Nemirne noge so obvladljive, v kolikor jim nežno prisluhnemo in namenimo ustrezno obravnavo.

Obljubimo, da bomo vašim “nogam” namenili globoko spoštovanje, v znak pridnosti in služenju Vašemu koraku.

Pogosto se težave pojavijo predvsem pri ženskah in starejših osebah, lahko tudi pri ljudeh, ki ne zmorejo hoditi. Dolgotrajne bolečine se največkrat najprej pojavijo na stopalih, zadnji strani goleni, pogosto pa tudi za kolenskim sklepom ali v mišicah meč.

Do otekanja nog pride zaradi neobičajne akumulacije tekočine v posameznih delih telesa. Zlasti v spodnjih okončinah (noge, gležnji) je otekel del napihnjen, koža je napeta in se lahko sveti.

Vzrokov je več, včasih je kriva zgolj vročina, uživanje preveč slane hrane ali pa dolgotrajno sedenje, stanje na mestu, hormonske spremembe, nosečnost,… Zatekanje je včasih povezano že z resnejšimi obolenji.

Lahko bi rekli, da so noge temelj našega telesa in najpomembnejše gibalno orodje na katerem stojimo. So izrednega pomena za kvalitetno življenje. Vsekakor jim je potrebno nameniti posebno pozornost. Ko so noge bolne in boleče, je telesni premik otežen ali celo onemogočen. Masaža nog z energijsko podporo maserkinih rok, je ena izmed prvih pomoči, ki sprosti in umiri. V primeru zdravja, pa je energijska masaža neprimerljiv užitek, ki lajša ne le utrujenost, bolečine in oteklosti, temveč odvrže občutke težkih oklepov, ujetosti, nemoči. Korak je spet lahkoten, poskočen, sproščen.

v razmislek

če je pri masaži zadnji del nog (meča, stegna) občutljiv ali boleč, ima morda oseba težave v spodnjem delu hrbtenice

noga ima cca 7.200 živčnih končičev, ki so odmevno povezani z vsemi deli telesa in seveda tudi z organi

opomba

v primeru prisotnosti krčnih žil, v obravnavi KOKTAJL SVEŽINA namesto masaže uporabimo tehniko rahlega gladenja navzgor.

 

Zakaj so čez dan in zvečer noge boleče in težke?

Največkrat je za nastanek bolečin in zatekanja v nogah, pod koleni, v mečih in gležnjih, odgovorno vensko popuščanje. Bolečina ali oteklina nastane zaradi napak v venskem pretoku krvi iz nog do srca.

Ker v nogah zastaja kri, se močno poveča pritisk, vene pa se razširijo. Možnost krčev v mečih.

GLAVNI VZROKI za boleče, otekle, pekoče, težke, utrujene noge in stopala?

Kri v nogah se dovolj hitro ne dovaja nazaj v zgornje okončine, ampak zastaja v nogah.

  • dolgo stanje na mestu in sedenje
  • dedni vzroki povečajo možnost za nastanek venske bolezni in bolečin
  • prekomerna telesna teža povzroča rahljanje vezivnega tkiva
  • kajenje in alkohol
  • pomanjkanje gibanja
  • močni viri toplote, vročina, sonce
  • pretesna oblačila, kratke nogavice, pasovi, ki ovirajo pretok krvi ali visoke pete
  • otekle noge in krčne žile se pogosto pojavijo pri nosečnicah zaradi hormonskih sprememb, ki povzročajo širjenje sten žil. Plod pritiska na vene v medenici in tako ovira nemoten pretok krvi proti srcu
  • zdravila in bolezenska stanja (srčni, ledvični bolniki)

 

 

NEMIRNE NOGE

Sindrom nemirnih nog je razmeroma pogosta težava današnjega časa.

Navadno se ti občutki pojavijo med nočnim počitkom, vendar to ni nujno. Doživljajo jih tudi med daljšim sedenjem, na primer med vožnjo z letalom.

Z gibanjem se te težave omilijo ali se celo začasno odpravijo.

Simptomi

Simptomi so občutek nelagodja v stopalih oziroma občutek, da noge “gorijo”, srbijo, zbadajo, ščemijo ali skrivnostno “plezajo” po koži. Posledično se pojavi močna potreba po premikanju, občutek je močnejši med ležanjem in spanjem.

V SOS Therapy k sindromu nemirnih nog pristopamo z energijsko masažo celih nog in stopal, obenem pa k obravnavi dodamo eno od izbranih SOS Energijskih proti stresnih Terapij.

Masaža KOKTAJL SVEŽINA ni primerna za tiste, ki imajo izrazite zunanje krčne žile, gnojne ali glivične okužbe na nogah in stopalih, ekcem, odprte rane, vraščene nohte, vnetja, pri hipertoniji (povečana mišična aktivnost oz. zvišana mišična napetost), pri povišanem krvnem tlaku. Strokovna oseba ima pravico osebi zavrniti storitev.

KOKTAJL SVEŽINA je brez dvoma vaša TOP izbira