Menu

SOS Therapy

INKONTINENCA urinska za žene

INKONTINENCA urinska 

z roko v roki smo lahko uspešnejši

energijska in manualna podpora

50 min

Imate težave z neželenim uhajanjem urina, pogostim tiščanjem na vodo in večnim stresom?

Skoraj dve tretjini žensk z urinsko inkontinenco ima povešeno maternico in/ali nožnico. Zaradi spremenjene lege maternice in nožnice, se spremeni tudi lega sečnice in sečnega mehurja. Spremeni se lega trebušnih organov. K temu pripomore tudi velik in povešen trebuh.

V SOS Therapy vam lahko pomagamo z

  • naravno energijsko podporo 
  • z manualno masažo trebuha in hrbtenice

POMEMBNO!  INKONTINENCA NI TABU

NE SRAMUJTE SE TEŽAV Z URINSKO INKONTINENCO – NISTE EDINI

Ljudje se težav z uhajanjem urina sramujejo, zato se o njih redkeje pogovarjajo in jih prikrivajo, pogosto celo pred svojim zdravnikom. S tem si zagotovo ne delajo uslug.

Nehoteno, nenadzorovano uhajanja urina je pogosta in neprijetna težava, ki pomeni zdravstvene, higienske in socialne stiske. Je pogosta in neprijetna težava, ki se pojavlja v vseh starostnih obdobjih, ne glede na spol.

Ali ste vedeli?

Pogosteje so prizadete ženske. Zaradi urinske inkontinence naj bi trpela vsaka peta ženska po 35. letu in vsaka tretja po 55. letu starosti. V zadnjem obdobju se starostna meja spušča celo po 20. letu.

Stresna urinska inkontinenca

Nehoteno uhajanje urina ob naporih, pri katerih naraste pritisk v trebušni votlini (kašelj, kihanje, smeh, ples, poskoki, dvigovanje, hoja navzdol, tek). Oslabljeno ali poškodovano vezivno – mišično tkivo v nožnici in pod mehurjem. Najpomembnejša dejavnika tveganja za nastanek tovrstne inkontinence sta poleg starosti (težja fizična dela, telesna teža-velik trebuh, prirojena slabost vezivnega tkiva), tudi nosečnost in vaginalni porod (večkratni porod, otrok z veliko porodno težo).

Urgentna urinska inkontinenca

Urin nehoteno uide ob hipni in močni potrebi po uriniranju ali, ko um zazna potrebo, mišice nimajo moči krčenja, se zgodi izliv urina, pri občutku te nuje je mehur lahko celo izpraznjen. Tovrstna inkontinenca je aktivna dan in noč in zelo moteča za kakovost življenja.

NASVETI

Krepitev mišic medeničnega dna

PREVERJANJE

Preden se lotite vaj za krepitev mišic medeničnega dna, preverite ali krčite prave mišice. Zelo preprost je stop test, pri katerem med uriniranjem poskušate zaustaviti curek urina. Močnejše, kot so mišice medeničnega dna, hitreje in močneje boste lahko prekinili curek. Vendar PAZITE: stop test delajte samo 1x na teden, ker lahko večkratno prekinjanje curka začne motiti spontano uriniranje. To pa lahko pripelje do nepopolnega praznjenja mehurja ali celo vnetja.

KRATKI STISKI

Petkrat zapored hitro stisnite in spustite mišice medeničnega dna, nato naj sledi odmor. Vajo večkrat lahko ponovite.

DOLGI STISKI

Mišice medeničnega dna stiskajte neprekinjeno pet sekund, nato naj sledi kratek odmor, da se mišice sprostijo. Vajo večkrat ponovite. Sčasoma lahko podaljšujete čas enkratnega stiska do največ deset sekund.

REDNA VADBA

Če imate šibke mišice medeničnega dna, vaje za krepitev izvajajte vsako uro tako, da kratke in dolge stiske ponovite od tri – do petkrat, kar pomeni, da naredite skupaj od 200 do 300 stiskov na dan. Vaje lahko delate kadarkoli in kjerkoli – ob gledanju TV, v avtomobilu ali na sprehodu. Uspešnost vadbe se pokaže šele po nekaj tednih oz. mesecih. Vztrajnost je za uspeh zelo pomembna.

SOS Therapy obravnava z naravno energijsko podporo in manualno masažno terapijo

(trebuh, hrbtenica)

individualna obravnava

Energijska Terapija BIO PIRAMIDA JP

v razmislek

*glavni, najpomembnejši in najdaljši meridian na hrbtu je meridian mehurja, ki z uravnavanjem skrbi za mnogo funkcij

*trebuh je v celoti tempelj ženstvenosti, kjer se skozi čas lahko notranji organi  rahlo »iztirijo« iz svojih prvotnih lokacij

POMEMBNO

Zelo pomembno je veliko gibanja in primerna telesna teža, še zlasti na predelu trebuha.(velik in povešen trebuh). Ne smemo pozabiti na redno krepitev medeničnih mišic in na zdravljenje vnetij sečil. Pravočasna zdravniška pomoč je vsekakor nujna za  preprečevanje in razvoj bolezni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

SOS BONBON

Tedenski popust in žrebanje

Prijava na SOS novice

SOS NOVICE