SOS Therapy

DUO IDEAL

DUO *IDEAL*

razvajanje stopalnih točk, gležnjev

gratis  masaža glave

30 min

v hipu do boljšega počutja

 

BLAGODEJNO

Zanjo in Zanj

za vse, tudi za nosečnice

Priporočamo, da z DUO IDEAL poskrbite za hitro sprostitev, poživitev in aktivirate moč energije preko stopal in glave.

Sokrat je že davno tega trdil: “Ko te bolijo stopala, te boli vse.”

STOPALA

Stopala nosijo 100% telesno težo, poleg tega pa odlično blažijo udarce. V stopalih je na tisoče živčnih končičev , ki so refleksno povezani s celim telesom. Pri masaži stopal praktično učinkujemo na kompletno telo, ne le na sama stopala.

Prekrvavitev nog in stopal je izredno pomembna, saj lažje prenašajo vsakdanje napore in nenehno gibanje.

  • Globoko bolečino v stopalu lahko povzročajo napete vezi in ovojnice.
  • Bolečina v stopalu na pritisk je lahko sporočilo za vnetje ali poškodbo sklepov.

Bolečina ob dotiku določenih točk na naših stopalih nakazuje na blokade pri pretoku energije in hkrati sporočilo za možnost obolelosti dela telesa, s katerim je točka povezana. Z masažo in pritiskom na te občutljive točke sprostimo energijske kanale, spodbudimo pretok energije in tako izboljšamo počutje.

Stopala so mikrokozmos, v katerem se odraža celotno telo. Pri masaži stopal s stimuliranjem točk na podplatih, ki pripadajo posameznim organom, delom telesa, odpravljamo energijske blokade in omogočamo, da se energija neovirano pretaka skozi naše telo.

DUO IDEAL je pomembna in priporočljiva masažna in energijska podpora tudi za nosečnice.

Noga ima 7.200 živčnih končičev; med nosečnostjo prav ti končiči vplivajo na zvišano raven hormonov in dodatno težo. Ko se nosečnost bliža tretjemu trimesečju, je otekanje nog  navadno posledica zastajanja tekočine pogosto zaradi sproščanja hormona, ki pripravi medenične vezi za rojstvo. Masaža stopal ne pomaga le pri zmanjševanju edema, temveč lahko poveča tudi fleksibilnost in mišični tonus ter izboljša občutek dobrega počutja nosečnice. DUO IDEAL pri nosečnicah vsekakor sproži sprostitev, olajšanje, občutek lahkotnosti, tudi pri mirnem in blagodejnem spancu.

 

Če nakopičene energije ne sprostimo, lahko postane huda energijska blokada, ki zmoti pravilno delovanje telesa in nastajajo bolezni. V tem primeru kot »prva pomoč« zares pomaga izbrana masažna tehnika v storitvi za stopala in gležnje DUO IDEAL.

Tibetanci verjamejo, da je energijski center jeze in splošne napetosti, prav v stopalu. Telo ščiti organe tako, da stres in nakopičeno energijo shranjuje v najbolj oddaljenem predelu od srca – v stopalih.

GLEŽNJI

Kot vsi drugi sklepi so tudi gležnji pogosto pravo skladišče napetosti, ki preprečujejo neoviran pretok energije med nogo in stopalom. Masaža ne pomaga le k večji prožnosti in ne olajša le pretoka energije, ampak odpravi morebitno zastajanje tekočine in olajša bolečine.

Pozornost velja nameniti na obojestransko zatekanje gležnjev in nog, kar so lahko simptomi in znaki bolezni srca.

obravnava stopal in gležnjev   20 min

MASAŽA GLAVE

Mogoče se sliši nenavadno, a tudi glava je lahko napeta, težka, obdana z glavobolom, pritiskom. Masaža glave pomaga omiliti napetosti in izboljša krvni obtok. Učinki masaže glave so hipni.

Krepilno delovanje masaže glave temelji na spodbujanju prekrvavitve ter dovajanju kisika in hranilnih snovi koži in lasišču. Ob masaži se žile in kapilare razširijo in krvna telesca se približajo stenam žil. V nasprotnem primeru (ob zožanju), privede do manjšega dovajanja kisika in hranilnih snovi, ki so v krvi. To pa mnogokrat poslabša najrazličnejše simptome slabega počutja.

Skrbna masaža obraza pomaga, da stranka odvrže svoje maske, jih navda z občutkom globoke sproščenosti in »povezanosti« s svojim telesom. Ta pripomore, da oseba uživa v svojem »jazu«, brez igranja dnevnih vlog življenja. Oseba enostavno počiva in črpa energijo iz kozmosa. Izjemno.

masaža glave in obraza: 10 min

DUO IDEAL ni primeren za tiste, ki imajo gnojne ali glivične okužbe stopal in lasišča, ekcem, odprte rane, vraščene nohte, vnetja in podobno. Strokovna oseba ima pravico osebi zavrniti storitev.